Annelies Meijers

Holding Space bij Blijven, Vertrekken Aankomen in teams

Een workshop met als thema: hoe kun je Holding Space bieden bij het verwelkomen van de nieuwe generaties in teams maar ook aan degene die gaan vertrekken (of innerlijk al vertrokken zijn) – hoe pak je dat aan?

Tja, verloop lijkt een van DE actuele onderwerpen op dit moment in horeca, winkels en organisaties. Want waar haal je nieuwe (jonge) mensen vandaan en hoe houd je ze vast?
Het verloop is groot, de vergrijzing in organisaties is een feit en door de complexiteit van de vraagstukken heb je “frisse” nieuwe ideeën nodig. Innovatie kracht, die jong professionals zo vanzelfsprekend mee brengen.

Maar hoe houd je iedereen ingehaakt en aangehaakt? Ik zie dat dat niet eenvoudig is, nieuwe collega’s verdwijnen na korte tijd alweer naar een andere uitdaging en 60-plussers nemen eerder afscheid dan dat je had gehoopt.

De “middengroep”, de teamleden die er al jaren zijn, trouw zijn aan de organisatie raken het inwerken van nieuwe medewerkers zat, willen niet meer investeren en trekken zich terug in het “eigen vertrouwde clubje”

Hoe kun je hier mee omgaan als team coach, hoe kun je dat zichtbaar maken, bespreekbaar?
Hoe kun je Systemisch naar dit vraagstuk kijken, Holding Space bieden op een praktische manier? In deze compacte workshop krijg je verschillende inzichten en werkvormen aangeboden die je direct kunt inzetten bij het verbinden van de verschillende generaties en de Aankomers, Blijvers en Vertrekkers.

Over Annelies

Annelies Meijers werkt als systemisch coach voor leiders, familiebedrijven en teams

Annelies haar specialisme als bedrijfskundige is het ontrafelen van complexe vraagstukken en vastzittende patronen.’ Het onzichtbare zichtbaar maken, creativiteit, inclusie en teamtools op maat, geven de  vliegwiel voor verandering.’ Annelies brengt beweging in teams door een bedrijfsmatige- en systemische benadering met Holding space als basis. De Holding space kaarten set en vele andere (systemische)  tools die ze  heeft ontwikkeld, helpen haar opdrachtgevers, vrouwelijk leiders in de Systemic Season Circles  en collega teamcoaches om in gesprek te gaan over het “achterliggende”. Waarna de verbinding  kan worden hersteld  of versterkt.