Monique Bolung

Meer ik is meer wij

Transcultureel systemisch teams coachen

In deze workshop ervaar je hoe jij ontmoeting van verschillende culturen kunt faciliteren. Dat kunnen zijn etnische culturen, professionele culturen, oude en nieuwe organisatiecultuur.
Welke transculturele vaardigheden heeft een team nodig om een inclusieve werkcultuur te stimuleren? Welke etnische en professionele cultuur vertegenwoordig jij als teamcoach, wat is daarvan de invloed op jouw teamcoaching en op het team dat jij coacht?
In deze workshop krijg je ideeën hoe een ontmoeting vanuit de culturele eigenheid van ieder teamlid kan leiden tot beter teamwork.
Je doet een kleine mini-opstelling m.b.t. transculturele teamcoaching, je krijg inzicht aan de hand van een model van Hilbrand Westra hoe verandering van culturele context kan leiden tot ontheemding van en vervreemding in teams en je hoort mijn ervaringen in transcultureel systemische teamcoaching.

 

Over Monique

Monique Bolung, geboren in Jakarta en opgegroeid in Amsterdam en nu woonachtig in Alkmaar, is meer dan 30 jaar teamcoach en leidt sinds 1999 teamcoaches op.

In 2022 ontwikkelt zij samen met Bernice Feller-Thijm een training transcultureel systemische teamcoaching.