Ruben Klerkx

Hoe je op een simpele en speelse wijze meer resultaat behaalt

Soms voel je misschien weerstand in teams of andere groepen. Die ‘tegenbeweging’ ontstaat vrijwel altijd wanneer niet iedereen is betrokken in het vormgeven van wat er gaat gebeuren. En soms werk je juist heel hard om iedereen erbij te betrekken maar komt er niks uit ze. Frustrerend toch? Ruben laat je in deze sessie een internationale samenwerkings- en innovatiemethode ervaren die je helpt om meer vrijheid en verantwoordelijkheid bij je deelnemers te activeren. Je leert de basisprincipes om daadwerkelijk iedereen in de groep (ongeacht de groepsgrootte) te betrekken én te activeren. Aan het einde van deze sessie weet je wat je kunt doen zodat iedereen in de groep zich gehoord, gezien en gerespecteerd voelt. Dat kan zelfs al in 15 minuutjes en met groepen van 2 tot 2000 personen. Je hebt dan geleerd hoe je meer mensen kunt bereiken met als bijkomstig cadeautje; door zelf minder hard te ‘werken’. Als dat geen speels plezier en beweging oplevert 😉

Over Ruben

Ruben is op een missie om iedereen te activeren en ondersteunen om hun doelen, dromen en ideeën waar te maken. En met iedereen, bedoelt hij ook echt IEDEREEN in ons mooie landje, ongeacht hun leeftijd, huidige situatie, sociale afkomst of opleiding. Zelfontdekking en zelfontwikkeling is voor iedereen! 

 

WAAROM IK DOE WAT IK DOE
In actie komen en het ‘gewoon’ doen is misschien wel het beste én lastigste advies om uit te voeren. Toch zit de magie in deze actie. Door jezelf te laten zien en voorbij je eigen gedachtes en gevoelens te bewegen maak je gebruik van de belangrijkste menselijke eigenschap: creatie.
Ik ben een expert in creëren. Het realiseren van nieuwe ideeën en initiatieven vind ik geweldig. En ik leer jou ook graag meer te creëren.

HOE IK DAT DOE
Ik help je het speelveld op te stappen en een actieve speler te worden in je eigen leven. Zweverig? Nee joh, absoluut niet! Daar ben ik niet van. Keiharde actie en niet langs de zijlijn blijven staan om commentaar te geven. Die zuurheid zien we al genoeg en die helpt je niet verder.
Op een interactieve en speelse wijze brengen we de kennis en kunde van groepen en teams naar boven. Ik doe dat door het faciliteren van groepsprocessen waarbij we werken aan waardevolle interacties, betekenisvolle acties en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.