Suzan Vink

Inclusieve gespreksvoering

Evenredige en gelijkwaardige interactie op gang brengen en houden en daarbij gebruik maken van de aanwezige groepsintelligentie.

Vanuit het gedachtegoed van Liberating Structures ervaar je in deze sessie hoe je evenredige en gelijkwaardige interactie in een groep op gang brengt en iedereen betrokken houdt. Ook ervaar je hoe je de aanwezige groepskennis voor je kan laten werken, zonder het doel van de sessie uit het oog te verliezen. Vorig jaar gaf mijn freelance collega Ruben Klerkx een eerste workshop aan jullie met 4 van de 33 Liberating Structures. Dit jaar neem ik jullie mee in een aantal andere structures waaronder de backbone, de basis, van álle structures. Na deze structure ervaren te hebben, start je een groepsinteractie nooit meer op een traditionele wijze op.

Over Suzan

🎯  WAAROM IK DOE WAT IK DOE:

In mijn vorige carrière in het bedrijfsleven vergaderde ik oeverloos, netwerkte ik me suf en woonde ik menig congres en seminar bij. Gaandeweg die carrière werd ik steeds meer wars van monologen, de beperkte ruimte in dialogen die je gegund wordt en de mentale afwezigheid van mensen in grote groepen. Wat zonde van de tijd van mensen als ze hun stem niet kunnen laten horen of als ze uit een moment van samenzijn niets waardevols kunnen halen. Als docent in het hoger beroepsonderwijs en later als trainer in het bedrijfsleven wilde ik dat veranderen en in de groepslessen stak ik al mijn energie en enthousiasme die ik had. Actief betrokken waren de aanwezigen wel, maar ik was kapot op het einde van een sessie. Dat kan toch anders?!
Ik kwam op een gegeven moment in contact met de Liberating Structures. En die hebben mijn werk en kijk op interactie compleet veranderd. Ze passen naadloos bij mij, want ze doorbreken traditionele manieren van converseren en patronen in groepen. Ook zijn ze gericht op de inspanning van de groep ipv dat je zelf constant heel hard aan het werk bent. Op een effectieve en efficiënte wijze los je vraagstukken op en krijg je nieuwe inzichten.

⚙️  HOE IK DAT DOE:

Als dagvoorzitter, facilitator en trainer begeleid ik dagelijks vanuit het gedachtegoed van Liberating Structures grote en kleine groepen in de zakelijke omgeving. Ik floreer als ik mensen een goed gevoel kan geven in wat ze doen, waar ze zijn en met wie ze zijn. Ik geef bewust aandacht aan interactie om iedere deelnemer diens stem te laten horen, het podium te geven of waarde uit het moment te halen. Bijzondere aandacht aan ‘gewone’ interactie is mijn motto.