Wilma van Tuyl

Als jij beweegt, beweegt de ander ook

Als jij beweegt, beweegt de ander ook. Als je stil staat, grappig genoeg, ook.

Elke interactie tussen jou en een team is een scène.

Soms duurt hij kort en valt de punch line al na 5 minuten. Soms een uur en lijkt er niets te gebeuren. De scene kabbelt noemen we dat in de theaterwereld, zonder dat er een diepgang of verandering plaatsvindt.

Terwijl jij hard aan het werk bent met je medespelers, gebeurt er weinig, ook niet bij de ander. Sterker nog, zij lijken eerder afstand te nemen. Maar als er ‘niets’ gebeurt, wat gebeurt er dan (niet)? En vooral, wat kan je anders doen?

In deze workshop onderzoeken we het effect van bewegen en stilstaan in interactie met een team.

We gaan aan de slag met de vijf basis bewegingen op het podium en hoe die tegenbeweging creëren bij de ander(en). En andersom. Want ook jij als teamcoach, wordt bewogen in die interactie. En wat is daarvan het effect?

Over Wilma van Tuyl en De Vloer op voor de Verandering

Zij is (podium) coach, spreker en improvisatiespeler en brengt de wetten van het theater in organisaties. Speelsheid en diepgang zijn haar trefwoorden. Als leiderschap coach begeleidt ze anderen in speels omgaan met zaken die op hun pad komen. Zij doet dit in trajecten over (persoonlijk) leiderschap en leren leiden. Als ervaren gesprekscoach weet ze als geen ander wat de kracht van een goed gesprek is.

Daarnaast begeleidt ze TEDx sprekers in hoe anderen te inspireren met hun baanbrekende kijk of idee. Zelf stond ze in 2018 met haar Tedtalk op het podium over Waarom we spelen serieus moeten nemen.

Maandelijks staat zij met Rauwe Vitrage in het Betty Asfalt theater in Amsterdam.