Yonathan Keren

Stay with the trouble

Bij het coachen van teams die in een turbulente context werken, kunnen we niet ontkomen aan onze eigen emotionele reactie. Wanneer een team door pijn en ongemak gaat, roept dat regelmatig onze eigen pijn en ons ongemak op. Het kan verleidelijk zijn om deze gevoelens te vermijden of te negeren om volledig in dienst te kunnen staan van het team.

Wanneer we present kunnen blijven met ongemak in plaats van ervan te vluchten, kunnen onbewuste aspecten van onszelf zichtbaar worden. Dit is de weg naar compassie: het in jezelf kunnen herkennen van wat je in de ander ziet. “Stay with the trouble” wordt zo een simpele richtingaanwijzer om onvoorwaardelijk in connectie te zijn met het team en met onszelf.

Yonathan deelt zijn eigen ervaring met ongemak en polariteit. Door een verhaal te vertellen.

Léonie van Rijn en Annemieke Figee

Over Yonathan

Yonathan is de oprichter van House of Deep Democracy. Hij is door Lewis Deep Democracy internationaal geaccrediteerd trainer in Deep Democracy. Samen met de grondlegger van de methode, Myrna Lewis, ontwikkelde hij Let’s Talk, een conflictoplossingsmethode voor koppels. Yonathan begeleidt conflictoplossing in een brede context, in huis, in het klaslokaal, in organisaties en maatschappelijke conflicten zoals interreligeuze spanningen in Nederland en Israel-Palestina.